Spanje 2007/2008
vrijdag 28 december 2007
Vrijdag 28 december 2007: training bij Granada
Vanochtend hebben we eerst weer een goeie warming-up op de fiets gedaan. Daarna zijn we naar een plaatsje vlakbij Granada gegaan. Jan had van mensen in het dorp gehoord dat daar een nieuw baantje was. Toen we daar aankwamen zag het er allemaal niet zo goed uit door de vele regen die er de afgelopen dagen gevallen was. Maar toen we een paar rondjes hadden gereden begon de baan mooi op te drogen. We hebben daarna een paar oefeningen gedaan in de twee verschillende groepen. Aan oefeningen hebben we vandaag niet zoveel gedaan, we hebben vooral veel zelf gereden. We zijn om een uur of hlaf 6 vertrokken en eerst een wasplaats opgezocht om de motoren schoon te maken. s’Avonds zijn de meesten vertrokken naar een restaurant dat in handen is van een paar nederlanders om daar te eten.

Groetjes uit een zonnig spanje
Spanje 2007/2008
donderdag 27 december 2007
Trainingsdag 5
Donderdag 27 december 2007: training Priego de Cordoba
Vanochtend hebben we geen warming-up gedaan op de fiets, omdat de baan waar we naar toe gingen 2 uur was rijden voor ons. We vertrokken om 8 uur uit Almunecar, rond half 11 was iedereen aangekomen in Priego de Cordoba, sommigen waren namelijk verdwaald. De baan was perfect geprepareerd. We zijn toen met de hele groep de baan opgegaan en een half uur vrij gereden, daarna zijn we met de motor achter Jan aan gereden en hebben we een paar stukken op de baan bekeken, waar je bijvoorbeeld kon pre- jumpen. Daarna heeft Jan de groepen weer opgedeeld in tweëen. Groep 2 ging weer als eerste de baan op om een paar oefeningen te doen. Na ongeveer 3 kwartier was groep 2 klaar en ging groep 1 de baan in. Zo hebben we dat nog een keer gedaan. Daarna hebben we groepjes van twee gemaakt en moesten we om en om op kop rijden, en om de twee ronden de motor neerleggen en een rondje om de motor heenlopen. Groep 2 moest 3 kwartier rijden en groep 1 een hlaf uur. Na deze oefening waren we voor deze dag klaar.

Groetjes van de crew JP
Spanje 2007/2008
woensdag 26 december 2007
Trainingsdag 4
Woensdag 26 december 2007: rustdag
Vandaag hadden we een rustdag, dit om iedereen een beetje rust te geven en de motoren weer klaar te maken voor de volgende trainingsdag. Het was ook maar goed dat we vandaag een rustdag hadden, want het heeft zo’n beetje de halve dag geregend. Foto’s zijn er vandaag niet gemaakt, maar voor het weer hoefde dat dus ook niet.

Groetjes vanuit een regenachtend Spanje
Spanje 2007/2008
dinsdag 25 december 2007
Trainingsdag 3
Dinsdag 25 december 2007: training Granada
Vanochtend hebben we als warming-up weer 45 minuten gefietst, daar hebben we ook min of meer een sightseeing tour van gemaakt, door het dorp. Daarna is iedereen weer met z’n bus naar Granada vertrokken, die baan bezoeken we bijna elk jaar. Dit is een sprekend voorbeeld van een natuurbaan, en extreem moeilijk te rijden. We begonnen met een paar rondjes inrijden om de baan een beetje te verkennen en aan de baan te wennen. Daarna hebben we een kleine pause gehouden, Jan had de groepen weer opgedeeld in tweeën, zodat elk persoon een betere begeleiding kan krijgen. Groep 2 (de zwaardere motoren) begonnen met rijden. Als eerste hebben zij het naar beneden rijden van een steile heuvel geoefend, vervolgens hebben zij het pre-jumpen geoefend op een paar schansen, en als laatste 5 rondjes vrij rijden. Groep 1 (de kleinere motoren) heeft het starten van de motor geoefend d.m.v. het naar beneden laten rollen van de motor. Ook hebben zij het “voor je uit kijken”geoefend, dat ging als volgt: Jan zette een pylon op een schans heen, die hij elke rond verplaatst werd, het was dan de bedoeling dat de jongens de pylon omver reden, zo werden de jongens gedwongen om goed voor zich uit te kijken. Als laatste mocht iedereen nog een paar rondjes vrij rijden.

Groetjes vanuit Spanje
Spanje 2007/2008
maandag 24 december 2007
Trainingsdag 2
maandag 24 december 2007: training Velez Malaga
We begonnen de dag met een fietstochtje van 45 minuten, om de spierpijn van gisteren er een beetje uit te fietsen. Daarna zijn we naar Velez Malaga, een klein dorpje dorpje vlakbij Malaga geweest. Daar hebben Jan Postema en Alexander van Duinen eerst een baan uitgezet, omdat het zoveel geregend heeft hadden we heel veel grip op de klei-achtige bodem. We hebben eerst een half uur vrij gereden. Omdat we met een grote groep rijders zijn heeft Jan de groep opgedeeld in twee kleinere groepen, zodat iedereen ook wat meer aandacht kan krijgen. De zwaardere motoren reden in groep 2 en de lichtere motoren reden in groep 1. Wanneer groep 1 aan het rijden was had groep 2 rust, en andersom. Groep 2 begon met rijden, ze hebben 3 oefeningen gedaan de eerste sessie; het rijden van een bochtje, daarna het rijden over een soort van wasbord en we eindigden met het springen over een schans. Toen was het de beurt aan groep 1, die jongens hebben min of meer dezelfde oefeningen gedaan. De tweede sessie hebben nog een bocht geoefend, verspringen op een schans geoefend en als laatste nog een bocht gedraaid. We eindigden de dag met een kleine endurotrip en 20 minuten vrij rijden.

Groetjes van de crew JP
Meer nieuws

TAGS: